Sunday, 19 February 2012

tEman sEjatii

Assalamualaikum ssemua.. How r u ? [opss..speaking london plak]
Semua sehat ke nih ? haniey bru baek dri demam jer  =.='
haniey mintak maaf sgt2 sebab dh lama tak letk N3. haniey busy sikit lhaa.. mklumlah haniey masih d'gelar seorg PELAJAR. okeyh ! mestilah sbgai seorg pljar,byk tnggungjwbnya "wt keje skolah + ulngkji + pegi koku+ bla...bla...bla..."

 Sbnarnya malam nih haniey nk cite pasal acik ? kwn2 ingt lagi taa? haniey ad cite psl de'tat ? Acik sbnrnya dh pindah ke SMKA KERIAN,. haniey SEDIH sangat,selama 3tahun lebih,b'kawan kmi be2 t'pksa berpisahh ! acik lhaa org ptma yg haniey kenal masa haniey f1. Nsib setiapp minggu acik call haniey,dpt jugak b'smbng dgn diaa.."acik ! eby rindu acik... sorry,hari tu x dpt jumpa sbb eby ad knduri..btw,kalauu acik balek lgi,bgitau eh" don't forget me dear :'(
take care acik !!
 sorry kwn2..haniey tpksa hitamkn muka haniey.. segann lhaa nk tnjuk !
oke,nie satu2 nya gmbr yg haniey ad b'sama acik !
acik yg tudung putiih :)

P/s : Acik,please remember me always ! love u acik ! don't forget DE'TAT.. i will pray 4 u,INSYAALLAH :)
       Good luck in ur life !

Monday, 26 December 2011

Hye kawan2..opss...terlebih dahulu, ASSALAMUALAIKUM....
N3 kali nih haniey nk cite pasall kak yanie... Mmg haniey saje ta nk lex tajuk...
Ekceli,haniey dah anggap kak yanie nie macam kkak kndung haniey sendiri....
1 hari tu,abah kak yanie masuk hspitll..haniey sedih sgt2..ta twu la sbb apa..Tp,alhamdullilah dh keluar wad..

Masa hri sbtu hri tu ,haniey ad msg gn kak yanie..dye kata,abh dye msuk hsptall lgii... Ya Allah kau sembuhkan lah penyakit abh kak yaniey.... Byk dugaan yg kak yanie kne tempuh thun nih..mudah2 an kak yanie tabah !

#hanieysygakak#
wsalam....

Hilanggggg !!!!!

Assalamualaikum kalian... amcam hri nie,shat nda ? hari nih haniey ta taw nak wt ape kt skolah mummy haniey...so,haniey on9 lhaa..bkak tagged,twitter,pesbuk,blog dll...huhu

Haniey nk cite skit tntg tajuk di ats ! Ekceli,tajuk di atas ada kne mgna dgn haniey ! Eh,jgn salah pham.,haniey bukan kehilangn kawan...but.....BEG DUIT haniey hilaang ... wwuuuuuaaaa..
dah sminggu hilang..penatt suda haniey mau cari satu rumah..

haniey pasti2 sgt2 beg duit haniey hilang dalam rumah !
Ape yg haniey ingt dalam tu ada duit rm50 - 3keping...rm10 - 4keping..pstuh,duit singit2 byk la..haniey ingt dgn duit tu,haniey nk bayar yuran untuk sekola sesi 2012...kalau ta cukup,baru haniey mintakk kt mummy haniey ;-) Tapi,angan2 tu mcm kena dibatalkan jer........:'(

Haniey ta kisahh sgt la kalau x jumpa,..tp,yg penting dalam tu adlah IC ! abah haniey kata,kalau tak jumpa jugak,buat report jer. Then,blh buat IC baru....Alaa,.nie yg lecehh nih ! bukan apa,gambar kt ic tu dh CHOMELL da ! kalau buat IC baru,kompem gmbr BUROK ! org tuh dh la ta reti ambk gambar....gmbr org putih2,d jadikn pucatt...waduuhh..


k lhaa kawan2..haniey nk selesaikn masalah haniey scpat mungkin..
D0akn haniey yerr kawan2 spya dpt jumpa..
Salam sayang dari haniey buat kalian semua....

Tuesday, 20 December 2011

De ' Tat

Assalamualaikum......hye kawan-kawan !
Macam mana hari ni ? Hurm,maksud haniey,sihat ke taa ? 
Kalau taa,cepatt II makan ubat..bukan ape,taowt melarat nanti..kn susah ! Kalauu dah tau takowt nk jumpa DR,siimpan la ubat kt umah byk II..
Sbnarnya hari ni,haniey nk cite pasal DE TAT !! 
Whattsss???? kuih tat ?
Hey ! bukaan kuih tat la syg......tapi DE' TAT a.k.a the t0p active teenagers #oppss...betul ke eh haniey eja?#hantamm saja larh,..

Gr0up ni ader 6 orang :-

1) Nur Syafiqah  - Angah
2) Aiman Nabilah  - Alang
3) Nur Diyana Ayuni - Acik
4) Afiqah Liyana - Afiq
5) Hannani - Eby (haniey)
6) Norahmah - Bie

De'tat nih wujud pada 10 OKTOBER 2010..

Jika di antara kami semua ada masalh,kami akn b'bincang..ta p0wn akn cite pada yg lebih tua dri kami b'6..then,dye yang akn gtau kt ahli yg lain.... Eby rindu korng ! Sorii kalau selama nie eby ada buat salah gn angah,alang,acik,fiq & bie.. Terima kasih sebab sudi kawan dgn eby ! Eby tawu mgkn eby bnyk buat salah gn de'tat......Stiap manusia pasti ada mlkukan ksilpn kn2?? Eby tringin nk de'tat jadi macam dulu...

For angah : Thanks sgt2 sebab sudi dengar kisah duka & ceria eby dalam kelass......
For alang : Eby mintak maaf sangat2 kt alang,kalau selama ni eby byk brahsia dgn alang...maafkn eby ;'(
For acik : Eby tak kn lupa saat2 kita keluar sama2 pergi perpustakaan awam tuh ! best sgt....
For fiq : Thnks fiq 4 everthing....forgive me k...
For bie : Thnks b sbb sudi ada di smping eby selalu...selalu kongsi mslah sama2..eby xkn lupakan jasa baik b..



Eby syg korng ketat-ketat..... kLau dah pindah sekolah nnti,jgn lupakn eby ek ! Sorry for evrythings.. Muuuuuaaahhhhhhhh........................love u all...

Saturday, 3 December 2011

Naek bel0n !! Yihaa

aSsalamualaikum warahmatullahiwabarakatuhh....Apa perasaan anda...anda..dan anda sekalian.. happy ? sad? excited ? dunno ? okeayh ! what ever lhaa apa perasaan anda semua skrg..Apa yang haniey tahu,skrg haniey BERperasaan happy!!! 
WHY??
because haniey sekarang ada di kuching,sarawak ! Ehem..ehem..
Haniey bukan pergi bercuti ! tapii haniey balek kmpung mummy haniey..actually,mummy haniey orang sarawak ! so,untung lhaa haniey dapat balek kampung mummy haniey.ahaks..sebenarnye bukan kmpung p0wn,tapi BANDAR ! sbb "kmpg" mummy haniey betul2 terletak dalam kawasan BANDAR KUCHING ;-)
Klau kwan2 nak tahu,haniey lahir di h0spital besar taiping jer...Abang & kakak2 haniey lahir di sarawak...hurm,.ta kisah la lahir kt mana p0wn..yg penting ........
Haniey bersyukur dapat b'nyawa di bumi yg indah nian ini..huhu
Sah..sah lhaa haniey pergi sarawak naek bel0n ! a.k.a kapal terbang ! 
Haniey pergi sini 1disember2011...dan akan pulang ke kamunting,perak pada 11disember2011..
Oteyh lhaa...haniey sgt gumbirra sampaii ta tahu nak tuliis apa..hahaha! 
Oke-oke...
wasalam...sayang anda semua..muaahhahahah

k0REaa....^,^

Assalamualaikum,.selamat malam semua ! Apa khabar ? sihatt ? Apa?????? ta sihat !! cepatttt mkn ubt..jgn jadi mcm haniey pagi tadi,. Pagi tadi haniey flu skit, lagip0wn semlm haniey kena hujan . ( tu lhaa..sape sruh jalan2 cari pasall masa hujan kn2?)berani buat berani tanggung lhaa ;-)
Oke..hari niey haniey nak cite pasal korea....
Aaaaappppaaaa??? koreaaaaaa??
Eh2,jgn terkejut beruk sangat ! kena serangan jantung nnaty..hik hik hik
Sbnarnye haniey dah kena VIRUS dari kakak2 haniey.bkn virus yg berbahaya pun,.just virus korea ! actually,kkak haniey minat tgk cerita korea + vide0 lagu2 korea..kawan2 nk tahu x....?
TA NAK TWU PUN TAPE ! ADER HANIEY KESAAHH KE ????
haniey just minat video lagu korea...tu p0wn haniey hanya minatt 2PM..
dalam 2pm,haniey paling minat HWANG CHANSUNG ! Beliau seorg yg "gagah perkasa" ihiks.. lagi satu,beliau seorg yg KUAT...haniey prnh tgk beliau agkt org..2PM memang bestt !!!!
hANiey ta minat cerita2 korea sbb..............
sbbb ???
sebab cerita korea semua lembab2 mcm siput sedut..huhu..
kalau haniey tengok,kompem haniey tido depan tv..ta pun depan letop ksygn haniey nie..hahax
Oke,org kedua yang haniey minat dalam 2PM ialah............................
TAECYEON ! (Eh,.betul ke haniey eja nama beliau eh ?? .mintak2 la betul....kalau tak,buat malu jer sbb haniey mmg minat jgk dkt beliau!
Haniey minat beliau sbb "gigi penuh" hehe
Klau beliau senyum or ketawa mesti smua giginya haniey nampak (tipu jer..x nmpk smua..tp,ada la dlm 75% )
Next,haniey minat JUN HO ! hehe..haniey minat sangatt dengan "rambut merah" beliau..klau beliau b'rmbut merah,nmpk smart lhaa.......muaaahhhhahaha
 Senang cerita,haniey minat lhaa semua ahlli kumpulan 2PM !!!!
Urmm,,haniey pown dah x tahu nk tulis apa lagi untuk N3 kali nie..kalau haniey ta 0n9,mesti byk yg haniey nk p0st kt blog nie...bila dah on9 habukk pun tarak ! smpii blurr...ta twu nk tulis apa..
k lhaa..len kali haniey p0st new story..ta laratt dah nk on9..huhu
sekian,wassalam ;-)
p/s :- jaga diri baik2 tau.....

Friday, 25 November 2011

Cutii ... ???

Assalamualaikum,......
Pakab0 smuanyer ? sihatt ? Klau ader yg ta sihhat tu, haniey sarankn k0rng 
pergilah dating gn doktor kt h0spital or klinik2 yg berdekatan. Hikhik..
Kalau ader yg tak0wt nk dating gn d0ktor tu,.makan la ubat..jgn biakn sakit..
Nnti bertambah sakit...
Tp,hnaiey tawu ! Korang smua msty sihat kn2 ? Klau ta,ta kn korng bace ape yg haniey membebel sorg2 kt sini..

Sbnarnye,.haniey nk cite ape yg haniey buat selama bermulnye cuti persekolahan
sesi 2011 ! 
Hari ketiga cuti,haniey ikut mummy haniey pergi sekolah (0ppsss...bukan mgajar p0wn,but kne jaga sekolah..tak0wt sekolah yg kerass tu akn berlari..hehe).. Sbnrnye,haniey p0wn tpksa amik kptsn utk ikut....
 sbb ???
oke,. sebabnye haniey nak siapkn kerja ksygn kakak haniey...
Haniey just t0long beliau...lgpn,senang jer kerja tu..cari mklumat-copy-past bnde yg penting...
Sbb tuu jgk haniey dgn rela hati t0long beliau....Bukan aper,sbnrnye haniey nk mintk beliau belikn novel nnti..hehe ( Niat salah nie !! )
Nak buatt benda alah tu p0wn,kena ader m0od..klau mo0d p0wn tarak! maka,x buatt la kje tu...
Hari ke4 cutii,haniey still ikut mummy haniey....nk wt cmner.. Haniey x ma0 biakn mummy hniey tu drive sorg2 pagi2 buta ! Lgpn,kn gh cutii sek0la..ta salah kn klau haniey ikut...
Klau mcm2 hari biase (belum cuti sekola) haniey ta ikot la...ta kn haniey nk ikot jgk ! haniey sndri p0wn kne pegi skola jgk ! huhu
 Hari ke5,haniey ikot jugak ! ish3....ap0 la nk jdii..cm ta retii d0k umah jer kn ?
Pagi2 tu,haniey tpksa dgr mummy haniey membebel psl kerja HEM..ader la jgk sejam lebih haniey dgr..klau boleh.nk jer haniey mgmuk same ! sbb,"apsal ketegakk sgt" hurm,.haniey p0wn p0ning kpala pkior hal nie..bukan ape,ta salahh kn klau b'tndak mngikut arahan ?? Lgpn haniey ta ma0 tknan drh mummy haniey tu naik mndadak ! 
Sabarr jerr lhaa..ppfffttt !! 
Oke lhaa...drpd haniey mgmuk ta tntu pasall...baek haniey diamkn jer..
Smpii sini saje haniey mmbebel kli nie...Laen kli haniey smbung lagyi okeyh ! Lap u.;-)